Kinderiáda pokračuje pretekmi v Prešove

29.09.2008 Celý región

(Prešov, 29. September 2008) Tretí ročník atletických pretekov Kinderiáda pokračuje zajtra v utorok 30. septembra v Prešove.
Vyše 240 malých pretekárov zo základných škôl z Prešovského kraja si v piatich individuálnych disciplínach a štafetovom behu na 4 x 60m zmeria sily na štadióne na Šmeralovej ulici. Kinderiáda je výnimočnou príležitosťou pre deti, ktoré sa aktívne nevenujú atletike, vychutnať si atmosféru skutočných pretekov a zabojovať v mene svojej školy o postup do veľkého finále, ktoré sa uskutoční na budúci rok v júni v Bratislave. Atletické preteky Kinderiáda organizuje spoločnosť Ferrero Česká v spolupráci so Slovenským atletickým zväzom na Slovensku.

V Prešove sa stretnú osemčlenné družstvá zložené zo žiakov druhých až piatych ročníkov zo základných škôl z Prešovského kraja. Všetci pretekári najprv zabehnú šprint na 60 metrov a potom predvedú svoj talent v individuálnych disciplínach - v skoku ďalekom s rozbehom aj z miesta, v hode plnou loptou a kriketovou loptičkou. Preteky vyvrcholia zaujímavých a napínavým štafetovým behom na 4 x 60 m. Tri víťazné družstvá postúpia do finále, v ktorom môžu pre svoju školu získať finančnú odmenu od spoločnosti Ferrero Česká na rekonštrukciu školských športovísk a nákup športového náradia v celkovej výške 150 000, - Sk. V minuloročnom finále uspeli žiaci základnej školy zo Starej Ľubovne, ktorá postúpila práve z prešovského regionálneho kola a v celkovom hodnotení skončili na „bronzovom“ treťom mieste.

Patrónkou tretieho ročníka Kinderiády sa stala vynikajúca športovkyňa, dvojnásobná olympijská víťazka a majsterka sveta Elena Kaliská. „Som rada, že môžem byť súčasťou projektu, ktorý oslovuje prostredníctvom športu toľko detí z celého Slovenska. Verím, že ak deti dostanú šancu férovo súťažiť a ochutnať skutočné preteky, stúpa šanca, že si šport a pohyb obľúbia a stane sa bežnou súčasťou ich života. Držím im palce, nech si preteky užijú a dobre sa zabavia, “ hovorí Elen Kaliská.
Pre deti budú pripravené v Prešove aj mimosúťažné disciplíny tzv. Kids´ Athletics, vďaka ktorým môžu deti rozvíjať svoje športové schopnosti a poznávať náročnosť ľahkej atletiky. Vyskúšajú si napríklad hod oštepom alebo prekážkový beh.
Lenka Škorpilová
www.kinderiada.sk
 

Vyberte región

mark